Ana Sayfa Son Dakika, TJK dan Haberler 25 Şubat 2023 295 Görüntüleme

Dünyanın en yüksek ikramiyeli yarışı G1 Saudi Cup’ı Panthalassa kazandı

Dünyanın en yüksek ikramiyeli yarışı G1 Saudi Cup’ı Panthalassa kazandı 
 

2020 yılından bu yana Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan King Abdulaziz Hipodromunda gerçekleştirilen ve bu yıl 25 Şubat 2023 Cumartesi günü ikinci kez Grup 1 statüsünde koşulan The Saudi Cup’ı Hiroo Race Co Ltd’nin sahibi olduğu, Yoshito Yahagi’nin antrene ettiği Panthalassa (Lord Kanaloa – Miss Pemberley / Montjeu) jokeyi Yutaka Yoshida ile kazanmayı başardı.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

1800 metre kum pistte düzenlenen, 10 Milyon Dolar birincilik ve 20 Milyon Dolar toplam ikramiyeli koşuda ikinciliği geçen yıl olduğu gibi yine Country Grammer (Tonalist – Arabian Song / Forestry) elde ederken, Cafe Pharoah (American Pharoah – Mary’s Follies / More Than Ready) üçüncü, Geoglyph (Drefong – Aromatico / King Kamehameha) dördüncü, Crown Pride (Reach The Crown – Emmy’s Pride / King Kamehameha) ise beşinci oldu.

Beyaz bayrak ayna yaparak kazanan Panthalassa için koşunun bitiriş derecesi ise 1.50.80 olarak kayıtlara geçti. 6 yaşındaki Panthalassa, G1 Saudi Cup zaferiyle birlikte kariyerinin 25. startında 7. birinciliğine ulaştı.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Jokey Sercan Tırpan hakkında

Jokey Sercan Tırpan hakkında

Tema Tasarım | AnatoliaWeb