Ana Sayfa Derneğimizden Haberler, Son Dakika, TJK dan Haberler 29 Mayıs 2022 881 Görüntüleme

Zeki Sertol Koşusu’nu Saetta kazandı

Zeki Sertol Koşusu’nu Saetta kazandı

2001 yılında aramızdan ayrılan, ülkemizin ilk lisanslı jokeyi Zeki Sertol‘u andığımız mücadele (Handikap 21/H1) 29 Mayıs 2022 Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda saat 17.00’de start aldı.

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği koşu 1100 metre mesafe üzerinden çim piste gerçekleştirildi.

2022 yılı Zeki Sertol Koşusu’nu, Selman Erdemirci‘nin sahibi ve yetiştiricisi olduğu Saetta (Kaneko – Polente Unaccounted For) aprantisi Mürsel Kayiş ile kazandı. Metin Erkuş‘un antrene ettiği 5 yaşındaki doru kısrağın bu galibiyeti kariyerinin dokuzuncu birinciliği olarak kayıtlara geçti.

Son metreleri büyük bir heyecana sahne olan yarışta Abjarkız (Abjar Academy – Cayenne Cat / Tabasco Cat) ikinci olurken, Eliminatör (Luxor – Pan Ikona / Bosporus) üçüncü, Maça Kızı (Torok – Bigalı Kız / Strike The Gold) dördüncü, Heva (Hakeem – Rokoko / Distant Relative) da beşinci sırada mücadeleyi tamamladı.

Koşunun galibi Saetta için bitiriş derecesi 1.04.22 olurken, farklar Baş – 1 Boy – 1/2 Boy – 1 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

Zeki Sertol

Ülkemizin ilk lisanslı jokeyi olan Zeki Sertol, 1905 yılında İzmir’de doğdu. Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Yarış dünyasının önemli ekürilerinden Karamehmet, Simsaroğlu, Eliyeşil ekürilerinde antrenörlük yaptı. Yarışçılık camiasında engin bilgisi, centilmenliği ve nezaketi ile tanındı. 1927 yılında koşulan ilk Gazi Koşusu galibi Neriman isimli safkanın antrenörlüğünü yapan Zeki Sertol, meslek hayatı boyunca birçok başarılı jokey ve antrenörün yetişmesine de katkıda bulundu. 2001 yılında aramızdan ayrılan Zeki Sertol’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmet ile anıyoruz.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Vefat ve Başsağlığı

Vefat ve Başsağlığı

Tema Tasarım | AnatoliaWeb