Ana Sayfa Derneğimizden Haberler, Son Dakika 25 Haziran 2020 1332 Görüntüleme

Muhtaçlık Yardımı Hakkında…

                                                                                                                      25.06.2020

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

YÜKSEK KOMİSERLER KURULU…                            

                                                                                                                      ANKARA

Jokey Kaza ve Yardım Sandığı’ndan Muhtaçlık Yardımı başvuruları için 1995 yılı öncesi lisans alanlar için en az 750, sonrasında lisans alanlar için ise en az 1000 kez at binme şartı istenmektedir. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı bu at binme sayısına ulaşamayan ve yardıma muhtaç olan jokey ve aprantiler mevcuttur. Yönetmelik değişikliği yapılarak muhtaçlık yardımı adı altında sadece bu şartın kaldırılmasını veya azaltılmasını, gerekirse aylık asgari ücretin iki katı tutarında yapılan aylık yardımın ise bir asgari ücret tutarı olarak değiştirilmesini,

Ayrıca geçici sakatlık yardımları başlığı altında binicilere yapılan birinci derece devlet memuru harcırahının üç katı miktarında yapılan ödemenin yarısı oranında ödeme yapılması için düzenleme yapılmasını saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.

AT YARIŞLARI YÖNETMELİĞİ

DOKUZUNCU BÖLÜM

Jokey Kaza ve Yardım Sandığı

Jokey Kaza ve Yardım Sandığından yapılacak geçici sakatlık yardımları

MADDE 142 – (1) Hipodromlarda, koşu sırasında veya yarışlarla ilgili idman ve diğer hizmetler yapılırken meydana gelen bir kaza sonucunda, sanatlarını geçici olarak yapamayacak duruma düşen jokeyler ve aprantilere süresi bir yılı geçmemek üzere, her yıl Bütçe Kanunu ile tespit edilen birinci derece devlet memuru harcırahının üç katı miktarında Türk Lirası günlük sakatlık yardımı yapılır. Bir yılı aşan süreler sonunda ise günlük sakatlık yardımı yerine, 143 üncü maddenin ikinci fıkrasında öngörülen tutardaki aylık sakatlık yardımı yapılır.

(2) Kazanın oluşunun kaza tutanağı ve sakatlıkların resmî veya anlaşmalı özel hastane raporu ile saptanması gerekir. Özel hastanelerle anlaşmalar Yarış Müessesesince yapılır. Bununla ilgili giderler Jokey Kaza ve Yardım Sandığından ödenir.

(3) Yapılacak yardıma karşılık olarak, Jokey Kaza ve Yardım Sandığı için hipodrom müdürlüklerinde biriken paralardan, bu paralar yetmediği takdirde yarış gelirlerinden hipodrom müdürlüklerince ilgiliye avans verilir.

Muhtaçlık yardımı

MADDE 144 – (1) Muhtaç durumda olan ve sanatlarını icra edemeyen jokeyler ve aprantilerin yirmi yıl süre içerisinde en az bin defa koşularda at bindiğini Yarış Müessesesinden; muhtaç durumda olduklarını yetkili mercilerden ve herhangi bir sosyal yardım kuruluşundan yardım almadıklarını her yıl belgelendirmeleri kaydıyla on altı yaşından büyükler için tespit edilen aylık asgari ücretin iki katı tutarında aylık muhtaçlık yardımı yapılır.

(2) 1/1/1995 tarihinden önce jokey veya apranti olanlara, en az yedi yüz elli defa koşularda at binmiş olmaları kaydıyla birinci fıkra hükümleri uygulanır.

(3) (Değişik:RG-23/6/2018-30457) Kadın jokey veya kadın aprantiler ile antrenör lisansı vizeli olan kadın jokey veya kadın aprantiler için birinci ve ikinci fıkralarda yer alan koşu sayılarının yüzde ellisi aranır.

                                               JOKEYLER DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

                                                                                                                                 BAŞKAN

                                                                                                              BOZAN BAYDAN

ADRES: (Jokeyler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği)

Ekrem Kurt Bulvarı, Türkiye Jokey Kulübü, Veliefendi Hipodromu,

Jokey Odası, 34144, Bakırköy – İstanbul / Türkiye

GSM: 0 535 491 12 42

MAİL: jokeylerdydernegi@gmail.com

WEB SİTESİ: www.jokeylerdyd.com

Tema Tasarım | AnatoliaWeb