Ana Sayfa Son Dakika, TJK dan Haberler 9 Temmuz 2021 645 Görüntüleme

İhsan Atçı Koşusu’nu Kumma kazandı

İhsan Atçı Koşusu’nu Kumma kazandı

Ülkemizin ilk jokeylerinden merhum İhsan Atçı adına koşulan
KV-7/DHÖW yarış, 9 Temmuz 2021 Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda saat 20.30’da start aldı.

4 yaşlı safkan Arap atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

Merhum İhsan Atçı‘yı andığımız bu yarışı, Yunus Advan‘ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Kumma (Cihanefe – Filfil Kırımhan) jokeyi Müslüm Çelik ile kazandı. Ramazan Taşdelen‘in antrene ettiği al erkek safkan, bu koşudaki başarılı performansı sonrasında yedinci galibiyetini hanesine yazdırırken, kariyerinin on birinci startında yedinci birinciliğini almış oldu.

İstanbul’da günün 6. koşusunda Yenersultan (Kaizbert – Sönmez Sultan / Odinhan) ikinci olarak pistten ayrılırken, Aypars (Tümöz Bey – Ümran / Caş) üçüncü, Tunç Siperi (Kurtel – Yetenekli / Ayabakan) dördüncü, Oğlum Fatih (Uçanoğlu – Ayyıldızı / Devirhan) ise beşinci sırada yer aldı.

Yarışın galibi Kumma için bitiriş derecesi 1.17.45 olurken, farklar 1 Boy – 1 Boy – 1,5 Boy – Boyun şeklinde oluştu.
 

İhsan Atçı

Ülkemizin ilk jokeylerinden olan İhsan Atçı, 10 Haziran 1927 yılında ilk kez düzenlenen Gazi Koşusu’nu Şekerci Hacıbekirzade Ali Bey’in Neriman isimli safkanı ile kazanan jokey olarak tarihe geçti. Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyelerinden Abdurrahman Atçı’nın babası olan merhum jokey İhsan Atçı, aynı zamanda antrenörlük de yaptı. Merhum İhsan Atçı’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

Etiketler:
Tema Tasarım | AnatoliaWeb