Ana Sayfa Son Dakika, TJK dan Haberler 6 Ağustos 2021 831 Görüntüleme

Özkan Yıldız Koşusu’nu Super Tuna kazandı

Özkan Yıldız Koşusu’nu Super Tuna kazandı

2004 yılında talihsiz bir kaza sonucu aramızdan erken yaşta ayrılan jokeyimiz Özkan Yıldız adına koşulan yarış (KV-7), Bursa Osmangazi Hipodromu’nda saat 17.30’da gerçekleştirildi.

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak düzenlenen koşu, 1300 metre mesafe üzerinden kum pistte start aldı.

2021 yılı Özkan Yıldız Koşusu’na jokeyi Mustafa Çiçek ile katılım gösteren, Mehmet Yavuzel‘in sahibi olduğu Super Tuna (Native Khan – Mia Adriana Nursultan) pistten birincilikle ayrıldı. İbrahim Halil Kendirci yetiştirmesi, Soner Kulak‘ın antrene ettiği kır erkek tayın bu galibiyeti, yarış hayatının dördüncü birinciliği oldu.

Tamamı erkek 6 safkanın start aldığı bu koşuda King Of İstanbul (Victory Gallop – Fiyo / Native Procida) ikinci olurken, Lucky Justen (Justenuffhumor – I Want Luck / Unaccounted For) üçüncü, Best Friend (Lion Heart – Carry On Ellie / Fasliyev) dördüncü, İzmir Çocuğu (Yonaguska – Last Speed / Mountain Cat) ise beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Koşunun galibi Super Tuna için bitiriş derecesi 1.19.88 olurken, farklar 1 Boy – 2 Boy – Burun – 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın antrenörü Soner Kulak‘a kupasını Özkan Yıldız‘ın kuzeni Özal Gökçe takdim etti.

Törene Bursa Hipodrom Müdürü Devrim Evcim de katıldı.
 

Özkan Yıldız

1982 yılında İstanbul’da doğan Özkan Yıldız, ilköğrenimini tamamladıktan sonra 1999 yılında Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nde jokeylik eğitimine başladı. İlk yarışını Ankara’da “Kemalim” isimli safkan Arap atıyla koşan Yıldız, 2001-2004 yılları arasında 260 kez at binerek 19 yarış kazandı. 2004 yılında geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu aramızdan ayrılan Özkan Yıldız’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

Etiketler:
Tema Tasarım | AnatoliaWeb