Ana Sayfa Son Dakika, TJK dan Haberler 4 Eylül 2021 657 Görüntüleme

F.A.K.B.D.Ş. Koşusu’nu Değer kazandı

F.A.K.B.D.Ş. Koşusu’nu Değer kazandı

Fegentri Amatör Kadın Biniciler Dünya Şampiyonası Koşusu’nun ülkemizdeki ilk ayağı olan bu mücadele, 4 Eylül 2021 Cumartesi günü İstanbul Veliefendi Hipodromunda saat 17.45’te start aldı.

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak koşulan yarış, 2000 metre mesafe sentetik pistte gerçekleştirildi.

2021 yılı Fegentri Amatör Kadın Biniciler Dünya Şampiyonası Koşusu’nu, Zekeriya Ahsen Kurum‘un sahibi ve yetiştiricisi olduğu Değer (Deha – Bilgeat Yalaz) jokeyi Eszter Jeles ile kazandı. Ziya Ustaoğlu‘nun antrene ettiği 4 yaşındaki doru kısrağın bu birinciliği kariyerinin üçüncü galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

İstanbul’da programın ilk koşusunu Beşirefe (Koşanefe – Saldımkaya / Ersinan) ikinci olarak tamamlarken, Gülüşlü (Ayabakan – İlk Kız / Sezginbey) üçüncü, Cesurkan (Anadolukaya – Domina / Odinhan) dördüncü, Buzkralı (Şamilbey – Buzdenizi / Kaizbert) da beşinci olarak pistten ayrıldı.

Yarışın galibi Değer için bitiriş derecesi 2.22.75 olurken, farklar 2,5 Boy – 5 Boy – 1/2 Boy – 28 Boy olarak sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın jokeyi Eszter Jeles çiçeğini ve plaketini Fegentri Başkan Yardımcısı Gerard de Chevigny‘nin elinden aldı.

Mücadeleye katılan diğer kadın jokeylere ödüllerini Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi ve Amatör Biniciler Derneği Başkanı Selman Taşbek, Kulübümüz Asli Üyesi ve Amatör Biniciler Derneği Genel Sekreteri Duygu Fatura, Fegentri Genel Sekreteri Agnes Sibers ve Cem Özbelge takdim etti.

Fegentri Başkan Yardımcısı Gerard de Chevigny ayrıca Yönetim Kurulu Üyemiz ve Amatör Biniciler Derneği Başkanı Selman Taşbek‘e günün anlam ve önemine istinaden hediyesini verdi.

Tema Tasarım | AnatoliaWeb