Ana Sayfa Derneğimizden Haberler, Son Dakika, TJK dan Haberler 20 Nisan 2022 753 Görüntüleme

Hatice Celaloğlu Koşusu’nun galibi Flashing Girl oldu

Hatice Celaloğlu Koşusu’nun galibi Flashing Girl oldu

Merhum TJK Asli Üyesi M. Halim Celaloğlu‘nun eşi ve aynı zamanda TJK Onursal Üyesi olan merhum Hatice Celaloğlu anısına koşulan mücadelenin (KV-7/D) startı İstanbul Veliefendi Hipodromunda saat 17.00’de verildi.

4+ yaşlı dişi safkan İngiliz kısraklarına mahsus olarak gerçekleştirilen koşu, 2100 metre mesafe sentetik pistte start aldı.

2022 yılı Hatice Celaloğlu Koşusu’nda jokeyi Özcan Yıldırım ile start alan, Yakup Elğaç‘ın sahibi olduğu Flashing Girl (Luxor – Umutlu Strike The Gold) galibiyetin sahibi oldu. Yavuz Çiftçi yetiştirmesi, Mehmet Hanifi Elğaç‘ın antrene ettiği 8 yaşındaki al kısrak sergilediği başarılı performansla yarış hayatının yirmi üçüncü galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

Merhum Hatice Celaloğlu‘nu andığımız koşuda Sensizim (Zoffany – Phrase / Royal Anthem) ikincilikle pistten ayrılırken, Real Patek (Victory Gallop – Real Girl / Distant Relative) üçüncü, Mala Moja (Kaneko – Only One / Serhanbey) dördüncü, Hard Off Hüsne (Luxor – Hard Baby / Unaccounted For) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Flashing Girl için bitiriş derecesi 2.10.21 olurken, farklar 1/2 Boy – 2 Boy – 3,5 Boy – 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Yakup Elğaç‘a kupasını Ahmet Halim Celaloğlu  verdi.

Törene TJK Başkanı Serdal Adalı, TJK Genel Sekreteri Ahmet Özbelge ve TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya da katıldı.
 

Hatice Celaloğlu

1937 yılında İstanbul’da doğan Hatice Celaloğlu, lise öğrenimini English High School For Girls’de tamamladı. Hayatının büyük bölümünde tenis, kayak, yüzme, kürek ve at binme gibi sporlarla amatör ve profesyonel olarak ilgilendi. 1978 yılında, sahibi olduğu Cihangir Harmony isimli safkanla Gazi Koşusu’nu kazandı. 2015 yılında TJK Onursal Üyesi olan Celaloğlu, uzun yıllar tarım, hayvancılık ve İngiliz atı yetiştiriciliği ile uğraştı. 2019 yılında aramızdan ayrılan Hatice Celaloğlu’nu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

Tema Tasarım | AnatoliaWeb