Ana Sayfa Derneğimizden Haberler, Son Dakika, TJK dan Haberler 8 Temmuz 2022 572 Görüntüleme

İhsan Atçı Koşusu’nu Özşimşek kazandı

İhsan Atçı Koşusu’nu Özşimşek kazandı

Ülkemizin ilk jokeylerinden merhum İhsan Atçı adına 8 Temmuz 2022 Cuma günü düzenlenen koşunun galibi, Mehmet Gündüz’ün sahibi olduğu, jokey Hışman Çizik idaresindeki Özşimşek (Özhaber – Nurhanım / Bamka3) oldu.

Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından yetiştirilen Nejmi Gündüz antrenesindeki safkan, bugün Veliefendi Hipodromu pistinde çıktığı ikinci koşusundan da galibiyetle ayrılmayı başarırken kariyerindeki birincilik sayısını da 10’a çıkarmış oldu.

4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olan, çim pistteki 1200 metre mesafeli koşuda ikinciliği (KV-7/DHÖW ) Lima (Gelibolu – Elmasbike / Devirhan) elde ederken, Koşanaslan (Kaizbert – Babacanyan / Tekelioğlu) üçüncü ve Aslıyüce (Baba Mevlüt – Yücelay / Bilgin) de dördüncü oldular. Bordomavi (Altaha – Zeugma / Emael) isimli safkanın beşinci olarak ayrıldığı koşuda müddet 1.17.99 olurken, farklar 2,5 boy – 2 boy – 2 boy – baş şeklinde sonuçlandı.

                        İHSAN ATÇI       

Ülkemizin ilk jokeylerinden olan İhsan Atçı, 10 Haziran 1927 yılında ilk kez düzenlenen Gazi Koşusu’nu Şekerci Hacıbekirzade Ali Bey’in Neriman isimli safkanı ile kazanan jokey olarak tarihe geçti. Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyelerinden Abdurrahman Atçı’nın babası olan merhum jokey İhsan Atçı, aynı zamanda antrenörlük de yaptı. Merhum İhsan Atçı’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

Etiketler:
Tema Tasarım | AnatoliaWeb