Ana Sayfa Son Dakika, TJK dan Haberler 10 Ocak 2022 921 Görüntüleme

İsmail Çizik Koşusu’nu Bozkara kazandı

İsmail Çizik Koşusu’nu Bozkara kazandı

Geçirdiği trafik kazasının ardından erken yaşta aramızdan ayrılan aprantimiz merhum İsmail Çizik anısına bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen koşu (Şartlı 5/DHÖW), 10 Ocak 2020 Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromunda saat 20.00’de start aldı.

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak koşulan mücadele, 1400 metre mesafe kum pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı İsmail Çizik Koşusu’nu, Mahmut Karakeçi‘nin sahibi olduğu Bozkara (Kaizbert – Saliha / Gündüzbey) aprantisi Yusuf Cengiz idaresinde kazandı. Turhan Çakar yetiştirmesi, Mehmet Yavuz Kılınç‘ın antrene ettiği 5 yaşındaki al erkek safkanın bu birinciliği üst üste üçüncü, toplamda ise beşinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Merhum aprantimiz adına koşulan bu anlamlı yarışta Bilirkişi (Kaizbert – Şıpsevdi / Haberbatur) ikinci olurken, Gümüşkesen (Turbo – Gül Tunca / Volga.2) üçüncü, Yıldızabakan (Gobakbey – Özkangülü / Kayhanbey) dördüncü, Yollaraz (Yaşarcık – Çöldesu / Odinhan) ise beşinci olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Bozkara için bitiriş derecesi 1.44.54 olurken, 3,5 Boy – 3,5 Boy – Baş – 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Mahmut Karakeçi‘ye kupasını merhum İsmail Çizik‘in babası M. Ali Çizik verdi.

Kazanan safkanın aprantisi Yusuf Cengiz‘e plaketini jokey Hışman Çizik takdim etti.

Kazanan safkanın antrenörü adına Abdülkadir Çizik plaketini Mehmet Velat Çizik‘in elinden aldı.

Murat Çizik ise günün anısına Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Çetin Yıldız‘a bir plaket verdi.

Törene TYAYSD Şanlıurfa Şube Başkanı Yakup Elgaç ve davetliler de katıldı.
 

İsmail Çizik

2000 yılında Şanlıurfa’da doğan İsmail Çizik, Viranşehir Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan mezun oldu. Atlara ve biniciliğe küçük yaşlardan itibaren ilgi duyan İsmail Çizik, ailesinin de desteğiyle 2016 yılında Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’ne girdi. Eğitimini tamamlayarak 2017 yılında mezun olan İsmail Çizik 2018 yılında Şanlıurfa Hipodromu’nda katıldığı ilk yarışı başarıyla tamamladı. Kariyeri boyunca toplam 912 yarışta at binen İsmail Çizik, bu yarışlardan 52’sini birincilikle bitirdi. 2020 yılında geçirdiği talihsiz trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Apranti İsmail Çizik’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Jokey Akın Sözen hakkında

Jokey Akın Sözen hakkında

Tema Tasarım | AnatoliaWeb