Ana Sayfa Derneğimizden Haberler, Son Dakika, TJK dan Haberler 6 Mart 2023 400 Görüntüleme

Müslüm Tumbul Koşusu’nu Dede Yalaz kazandı

Müslüm Tumbul Koşusu’nu Dede Yalaz kazandı

2007 yılında yarış sırasında geçirdiği talihsiz kaza sonucunda aramızdan erken yaşta ayrılan merhum jokeyimiz Müslüm Tumbul anısına düzenlenen koşu (KV-6/DHÖW), 6 Mart 2023 Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda gerçekleşti.

4 yaşlı Arap atlarının mücadelesinden Sahdun Kaya’nın sahibi, Osman Bardak’ın da yetiştiricisi olduğu Dede Yalaz (Berkay Efe – Çöl Ceylanı / TekelioğluMehmet Ali Aktürk idaresinde galip ayrıldı. Resul Kaya antrenesindeki kır at için 1700 metre kum pistte müddet 2.08.65 olarak kayıtlara geçti.

14 safkanın start aldığı koşuyu Kılıçbağı (Özgünhan – İtilşan / Tiki Tork Ku) ikinci, Tilki Andrea (Son Martı – Zahide Hatun / Gobakbey) üçüncü, Muro Başkan (Efem – Rükeyna / Gaddar) dördüncü, Bekirabi (Bayhan – Mukaddes / Kafkaslı) de beşinci sırada tamamladı. Farklar ise 2 Boy – 2 Boy – Boyun – 2 Boy şeklinde oluştu.

Müslüm Tumbul

1986 yılında Şanlıurfa’da doğan Müslüm Tumbul, 2002 yılında Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nden mezun oldu. Ardından aldığı eğitimin desteklenmesi deneyim ve ilave beceriler kazanması amacıyla Türkiye Jokey Kulübü tarafından Avustralya’ya gönderildi. Beş yıllık jokeylik yaşamında 96 birincilik, 85 ikincilik, 115 üçüncülük ve 109 kez de dördüncülüğü olan Müslüm Tumbul, 2007 yılında Şanlıurfa Hipodromu’nda gerçekleşen bir yarışta geçirdiği talihsiz kaza sonucunda genç yaşta hayatını kaybetti. Merhum jokey Müslüm Tumbul’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

Etiketler:
Tema Tasarım | AnatoliaWeb