Ana Sayfa Son Dakika, TJK dan Haberler 8 Mart 2021 1812 Görüntüleme

Müslüm Tumbul Koşusu’nu Kıratın kazandı

Müslüm Tumbul Koşusu’nu Kıratın kazandı

14 yıl önce yarış esnasında geçirdiği talihsiz kaza sonucunda aramızdan çok erken yaşta ayrılan merhum jokeyimiz Müslüm Tumbul’un anısına gerçekleştirilen koşu (KV-6/DHÖW), 8 Mart 2021 Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda saat 20.00’de başladı.

4 yaşlı safkan Arap atlarının birincilik mücadelesi verdiği bu anlamlı koşu, 1700 metre mesafe kum pistte gerçekleştirildi. Müslüm Tumbul Koşusu’nda, jokeyi Ferit Yardımcı ile start alan, Hüseyin Becene‘nin sahibi olduğu Kıratın (Kırımhan – Kafkas Yıldızı / Odinhan) galibiyete uzanan safkan oldu.

Mahmut Şeşen tarafından yetiştirilen safkan bugün sergilediği performansıyla 22. startındaki galibiyet sayısını 6’ya çıkardı.  

13 safkanın start aldığı koşuda ikinciliği Hedefigör (Kaizbert – Leylak / Demirkazık) elde ederken, Danedane (Kaizbert – Sipahiözlem / Sıh Taha) üçüncü, Baba Ramazan (Yakupbey – Doğannurşah / İbocan) dördüncü ve Dörtnalbeyi (Balıkhan – Yıldırımkız / Karakemal) de beşinci olarak koşuyu tamamladı. Koşuda müddet 2.06.15 olurken, farklar 5,5 boy – 2 boy – 4,5 boy – ½ boy şeklinde sonuçlandı.

                     MÜSLÜM TUMBUL

1986 yılında Şanlıurfa’da doğan Müslüm Tumbul, 2002 yılında Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nden mezun oldu. Ardından Türkiye Jokey Kulübü tarafından, aldığı eğitimin desteklenmesi deneyim ve ilave beceriler kazanması amacıyla Avustralya’ya eğitime gönderildi. Beş yıllık jokeylik yaşamında 96 birincilik, 85 ikincilik, 115 üçüncülük ve 109 kez de dördüncülüğü olan Tumbul, 2007 yılında Şanlıurfa Hipodromu’nda gerçekleşen bir yarışta geçirdiği talihsiz kaza sonucunda genç yaşta hayatını kaybetti. Merhum jokey Müslüm Tumbul’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

Etiketler:
Tema Tasarım | AnatoliaWeb